camper

Een camper geeft je het optimale gevoel van vrijheid. Je kunt werkelijk overal naartoe rijden en overnachten. Maar met al dat reizen is het belangrijk om je camper goed te onderhouden. Door goed onderhoud gaat je camper langer mee en heb je er dus meer plezier van. Eén van de momenten waarop onderhoud belangrijk is, is wanneer je de camper winterklaar maakt zodat je er het volgende seizoen er mee op pad kunt gaan.

Tank je camper af

In de winterperiode kan er condensvorming in de tank ontstaan. Om dit te voorkomen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de brandstoftank vol is wanneer je hem in de winterstalling parkeert.

Behandel je camper met wax

Viezigheid, bijvoorbeeld vogelpoep, kunnen blijvende vlekken achterlaten wanneer je ze langere tijd laat zitten. Daarom is het van belang om je camper goed schoon te maken voordat je hem in de winterstalling plaatst. Behandel hem vervolgens met een wax zodat de kans op verkleuringen en het intrekken van vuil vrijwel niet meer mogelijk is.

Tap de boiler af en laat de waterleidingen leeglopen

Gevulde waterleidingen en vrieskou zijn geen goede combinatie. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de boiler en de waterleidingen leeg zijn als je je camper naar de stalling brengt. En als je dan toch bezig bent maak dan ook gelijk het reservoir van het toilet leeg en schoon.

Zorg voor ventilatie in je camper

Wanneer je je camper potdicht in de winterstalling plaatst kan er condensvorming je camper ontstaan. Met alle gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld aan schimmelvorming op de gordijnen, de bank en het beddengoed. Het is dus van groot belang dat je ervoor zorgt dat je je camper ventileert wanneer je hem in de stalling achter laat. Zet de deurtjes in je camper, zoals de badkamerdeur, koelkastdeur een stukje open en zet de ramen op de ventilatiestand zodat er frisse lucht kan binnenkomen.

Vet de rubbers van de deuren in

Om te voorkomen dat de rubbers in je camper hard worden is het van belang om ze in te vetten met siliconespray. Op die manier zijn ze volgend jaar ook nog soepel en zorgen ze voor een goede sluiting van je deuren en ramen.

De rubbers van de ruitenwissers vormen overigens ook een aandachtspunt. Zorg dat deze niet op het raam rusten maar iets omhoog zijn getild zodat ze niet kunnen vervormen.

Vet de sloten van je camper in

Om ervoor te zorgen dat je sloten goed blijven functioneren is het belangrijk om ze jaarlijks in te vetten. Camper versnellingsbaksloten en motorkapsloten zijn in principe onderhoudsvrij, maar het kan het geen kwaad om eens in de paar jaar de sloten in te smeren.

Heb je nog geen camperbeveiliging in de vorm van mechanische sloten laat installeren? Dat is dat zeker aan te raden. Campers zijn namelijk enorm populair onder inbrekers. Sommige verzekeraars eisen daarom dan ook dat je goede sloten op je camper laat monteren. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op busbeveiligers.nl/camper-beveiliging-bearlock/.

Comments zijn uitgeschakeld.