luchtvracht

Bij luchtvracht wordt er vaak gedacht aan passagiers vliegtuigen, maar er zijn ook vliegtuigen alleen voor luchtvracht. Het grote voordeel van luchtvracht is snelheid, het wordt snel geleverd in vergelijking met de andere transport methodes. Het nadeel is wel dat luchtvracht transport een stuk duurder is als de andere transport methodes voor internationaal transport.

Wat komt er allemaal bij luchtvracht transport kijken?

Normaal gesproken bestel je iets uit een ander land en een dag later belt de bezorger bij je aan en levert het pakketje af. Maar wat gebeurt er daarvoor allemaal? Op het moment dat je iets besteld uit bijvoorbeeld China, dan moet het product eerst vanuit de fabriek naar de vliegtuig toe. Afhangende van de afstand kan dat via trein, vrachtwagen of zelfs een barge zijn. Hierbij moeten ook de documenten in orde zijn, met het juiste gewicht, omvang en het juiste product, mocht dat niet in orde zijn dan wordt het teruggestuurd. Dit zorgt weleens voor vertragingen. Daarna gaat het via luchtvracht transport naar Nederland toe, maar dan is het nog niet klaar. Meestal zijn er afspraken met een derde partij die het ophaalt van het vliegveld en daarna thuisbezorgd. Maar als die niet is geregeld, dan moet je dat zelf regelen anders blijft het pakketje daar en kan dat nog geld gaan kosten als je het te lang laat liggen.

Voor wie is luchtvracht interessant?

Luchtvracht is interessant wanneer het snel moet. Bijvoorbeeld post naar het buitenland gaat meestal via luchtvracht. En dit wordt gezien als internationaal transport, zeker als het buiten de EU is. Transport UK valt daar nu ook onder, omdat ze sinds de Brexit buiten de EU vallen. Dan moeten dus ook altijd de douane papieren in orde zijn. Er zijn veel bedrijven die zich hierin specialiseren en de documentatie zo uit handen nemen van de klant. Dit zijn meestal derde partijen die de bezorging documentatie en afhandeling voor u kunnen doen. Dus informeer altijd goed.

Comments zijn uitgeschakeld.