vrachtwagen

Binnen de transportwereld is er sprake van een hoop administratie en rekenwerk. Een bedrijf valt of staat met een goed werkend administratie systeem. Zo moeten alle orders verwerkt worden, moet er bekend worden hoeveel er in de pakhuizen liggen en dienen de orders netjes verwerkt te worden. Daarnaast is er ook nog het feitelijke transport gedeelte en de vraag waar de chauffeurs zijn en wanneer ze kunnen werken. Als dit allemaal optimaal geregeld is dan kan het bedrijf een gouden tijd tegemoet zien, maar wanneer dit een zooitje is kan een bedrijf gemakkelijk omvallen. Om dit allemaal in goede banen te leiden is een goede software dus van belang.

Inhoud software

De transport management software is een software die aangeschaft en geïntegreerd wordt in de administratieve afdeling van een bedrijf. Dit bedrijf voert alle gegevens in over voorraden, hoeveelheden, orders, planning etc. De software houdt deze dingen dan bij. Door slimme meters in de vrachtwagens en door het invoeren van orders door medewerkers, werkt het programma zichzelf bij. Zo kan iedereen die toegang heeft overal en altijd zien wat er speelt binnen een bedrijf en waar er wel of geen voorraden heen hoeven.

Hoe te krijgen?

De software wordt door een aantal aanbieders op de markt gebracht in Nederland. Deze aanbieders hebben alle kennis in huis om de software te installeren en het proces van integreren te begeleiden. Dit is namelijk een groot karwei aangezien alle basisgegevens eerst in het systeem moeten worden ingevoerd. Daarna moet iedereen nog leren werken met het systeem, alvorens het echt zin heeft.

Comments zijn uitgeschakeld.