planningsoftware

Als ondernemer heb je genoeg te doen; je moet je bedrijf opzetten en draaiende houden, je werknemers informeren over hun taken, de planning bijhouden en nog veel meer. Het is dus best een goed idee om een aantal taken uit handen te geven aan andere bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. Ook taken overdragen aan softwaresystem kan een goede oplossing zijn voor een te hoge werkdruk. Met name als je producten verkoopt, kan dat veel stress met zich meebrengen. Klanten verwachten dat ze binnen een bepaalde termijn hun product ontvangen en als je dat niet waar kunt maken gaan ze volgende keer naar de concurrent.

Uitgebreide software

Om zulke situaties te voorkomen, is er software ontwikkeld die een transportplanning voor je kan maken. Zulke software heet een transport management systeem, ook bekend onder de term TMS. Met die software wordt de meest optimale planning voor het versturen van de producten gemaakt. Je hoeft dus geen werknemer met een goed inzicht daarop te zetten, het kan allemaal geautomatiseerd gebeuren. Een groot voordeel hiervan is dat in het systeem allerlei dingen opgeslagen zijn, bijvoorbeeld de gemiddelde reistijd, de gemiddelde snelheid en de snelste weg. Zo kunnen alle factoren meegenomen worden die van belang zijn bij het maken van een goede planning, waardoor je klanten ook tevreden zijn.

Meer dan planning

Het transport management systeem heeft nog een ander bijkomend voordeel, namelijk dat alle gegevens automatisch opgeslagen worden en op die manier meteen in een factuur verwerkt kunnen worden. Door de koerier te tracken, kan precies bijgehouden worden hoeveel kilometer er gereden is en hoelang daar over gedaan is. Aan de hand van die informatie kan het tarief bepaald worden. Een systeem is daar nauwkeuriger in dan een mens, wat je bedrijf aardig wat kosten kan besparen. Bovendien ben je zelf geen tijd meer kwijt aan de administratie van het transport.

Comments zijn uitgeschakeld.