De charme van een zomervakantie in Haarlem met je huurauto

Als je na het arriveren op Schiphol ervoor kiest om een bezoekje te brengen aan de autohuur op Schiphol, ben je al snel een stuk flexibeler. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van een zomervakantie in Haarlem. Deze stad staat niet bij elke toerist bovenaan, maar heeft wel onwijs veel te bieden. Om je daarvan te overtuigen, beschrijft dit blog enkele dingen die je kan doen tijdens de zomervakantie in Haarlem.

Monumenten

Haarlem is gelegen in de provincie Noord-Holland en biedt in de zomervakantie een perfecte mix van prachtige architectuur, levendige festivals, parken en de nabijheid van stranden. Zo kan je de beginnen met het ontdekken van de monumenten in Haarlem. Haarlem staat namelijk bekend om zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Maak een wandeling door de smalle straatjes van de oude binnenstad en bewonder de historische gebouwen, waaronder de Grote Markt met het stadhuis, de Grote of Sint-Bavokerk met zijn beroemde Müller-orgel en de verborgen hofjes die rust en sereniteit bieden. Met je huurauto kan je gemakkelijk de monumenten bezoeken die verder uit elkaar liggen, waardoor je niets hoeft te missen.

Cultuur en musea

Voor cultuurliefhebbers heeft Haarlem ook veel te bieden. Bezoek het Frans Hals Museum, dat een uitgebreide collectie schilderijen uit de Gouden Eeuw heeft, of bezoek het Teylers Museum, het oudste museum van Nederland. Dit museum biedt een fascinerende verzameling kunst, wetenschappelijke instrumenten en natuurhistorische objecten. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het Corrie ten Boom Museum, dat het verhaal vertelt van deze moedige vrouw en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Geniet van het groen

Zeker in de zomer is het fijn om lekker buiten te zijn. Haarlem is gezegend met prachtige parken en tuinen waar je kunt ontspannen en genieten van de zomerse sfeer. Het Haarlemmerhout Park, het oudste stadspark van Nederland, biedt wandelpaden met schaduw, prachtige vijvers en open gazons waar je kunt picknicken. Het Kenaupark is een andere favoriete plek, met het vele groen, bloemperken en een vijver. Naast een auto huren op Schiphol is het hier dan ook een goede optie om een fiets te huren en deze prachtige omgeving te ontdekken. Ook het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een park dat in de zomer erg populair is bij bezoekers.

Comments zijn uitgeschakeld.