Autotransporter

Ben jij van plan een autotransporter te kopen zodat je jouw auto kan vervoeren? Maar wil je iets meer informatie over autotransporters of over de mogelijkheden? In deze blog gaan wij jou zoveel mogelijk vertellen over de autotransporter, soms ook autoambulance genoemd. Autotransporters lijken redelijk op multitransporters, het grootste verschil is dat een autotransporter uitgerust is met een 10 cm hoge reling in plaats van de zijborden die op een multitransporter zitten. Spanbanden kan je gemakkelijk vastmaken aan deze reling om zo jouw auto te zekeren. De meeste autotransporters zijn uitgerust met een betonplex vloerplaat maar er kan ook voor een aluminium vloerplaat gekozen worden. Afhankelijk van jouw budget kunnen deze keuzes gemaakt worden.

Autotransporter laadvloerhoogtes

De meeste autoambulances worden geleverd met een laadvloerhoogte van 63 cm, je hebt een ideale wegligging als dit met 13 inch wielen wordt gecombineerd, ook is de oprijhoek klein genoeg voor het gemakkelijk op en afrijden. De andere standaard laadvloerhoogtes zijn 56 & 72 cm. Zitten de wielen van jouw autotransporter naast de laadvloer, dan kan jouw laadvloerhoogte nog lager zijn. Een lager zwaartepunt helpt met de stabiliteit op de weg. Bevinden de wielen zich wel onder de laadvloer dan maak je gebruik van het hele laadoppervlak, dit is doordat ze in verschillende laadvloerhoogtes aangeboden worden niet nadelig.

Autotransporter met kantelbare laadvloer

Er is ook een kantelbare autotransporter, hierdoor maak je de oprijhoogte super klein. Het frame en het chassis van de laadvloer zijn twee aparte onderdelen bij deze kantelbare uitvoering, daarnaast kantelt de vloer ook hydraulisch. De oprijhoek wordt zo minimaal gemaakt dat het op- en afrijden van de lading super gemakkelijk wordt gemaakt. Soms zitten er standaard oprijplaten bij maar check dit altijd goed en als er geen oprijplaten bij zitten bestel dan korte oprijplaten die voor een autotransporter bedoeld zijn.

De autotransporter met een knik aan de achterkant van de laadvloer is de Hulco Carax. Door deze knik is de oprijhoek ook al verkleint. Als jij jouw autotransporter dagelijks gebruikt raden wij toch een autotransporter aan met een kantelbare laadvloer, zo gaat het laden en lossen sneller en makkelijker.

Autoambulance van Aanhangwagendirect huren

Wil jij niet in een keer een groot bedrag uitgeven aan een autotransporter? Dan kan je er ook gewoon een autotransporter huren bij Aanhangwagendirect, zij bieden een Anssems ECO autotransporter aan met een laadvermogen van 2000 kg en de afmetingen 400 x 188 cm. Deze is dus ideaal voor als je deze een dagdeel, dag of weekend nodig hebt en niet meteen een autotransporter wilt kopen. Hier kan je ook een aantal toebehoren bij huren.

Voor het huren van een autotransporter heb je een BE-rijbewijs nodig!

Naast het verhuren van autotransporters kan je bij Aanhangwagendirect ook een autotransporter leasen. Dit is ook een ideale oplossing als je niet meteen veel geld uit wilt geven, hier betaal je namelijk een vast termijnbedrag voor de tijd waarop de autotransporter betaald wordt. Meer informatie hierover kan je vinden op Aanhangwagendirect.nl.

Meer informatie over de autotransporter?

Heb jij nog een vraag over autotransporters omdat het nog niet helemaal duidelijk is? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect, zij zullen jouw vragen vriendelijk beantwoorden en helpen met het maken van een keuze.

Comments zijn uitgeschakeld.